Het verhaal van TT Progress

Voordat TT Progress bestond, gaven wij (Brecht Vyncke en Nikolai Baklicharov), de latere oprichters, op vrijwillige basis tafeltennistraining in 5 tafeltennisclubs. Daarnaast gaven we elk ook wat occasionele privétrainingssessies. Wij kenden elkaar al enige tijd; Brecht was ooit zelfs nog Nikolai's trainer op verschillende tafeltenniskampen. Toen we elkaar later ontmoetten op een toernooi, deelden we onze ervaringen als trainers, en er was meteen een duidelijke klik.

We hadden beiden als doel de tafeltenniswereld te professionaliseren. Nikolai wilde zijn wetenschappelijke achtergrond benutten, opgedaan tijdens zijn studies Lichamelijke Opvoeding & Sportwetenschappen aan de Universiteit Gent, om een sportwetenschappelijk perspectief naar het tafeltennis in Vlaanderen te brengen. Brecht, destijds een fulltime kredietanalist bij een private bank, wilde zijn ervaring als coach, opgedaan in de afgelopen 10 jaar, delen met een nog breder publiek.

Na verschillende vergaderingen en uitwisselingen van ideeën besloten we de handen ineen te slaan en een trainersorganisatie op te richten met als doel tafeltennis aan een zo groot en divers mogelijk publiek aan te bieden. Later hebben we ons verbonden onder de naam TT Progress met ons project, een naam die bekend is bij zowat elke tafeltennisclub in Oost- en West-Vlaanderen.

Ons initiatief bleek al snel een succes te zijn voor de tafeltennisclubs in Oost- en West-Vlaanderen. Eindelijk werd er een professionele en eenvoudige oplossing gevonden voor het tekort aan trainers in deze provincies en dit allemaal met slechts één telefoontje of e-mail naar TT Progress. We hebben als doel om dit model uit te breiden naar alle provincies van België.

Met TT Progress bieden we niet alleen een oplossing voor tafeltennisclubs, maar ook voor alle gemotiveerde spelers die hun tafeltennisvaardigheden naar een hoger niveau willen tillen. Zij kunnen nu terecht bij een professionele organisatie voor privétrainingen, waar echt op maat gemaakte oefeningen en verbeterpunten worden gegeven.

Hoewel veel andere sporten sportspecifieke kampen en/of stages organiseren, was dit in het tafeltennis niet echt het geval. Er werden wel tafeltenniskampen georganiseerd door de Vlaamse Tafeltennisliga, maar in de afgelopen jaren was hun aanbod afgenomen, wat resulteerde in minder kampen die tijdens vakanties werden georganiseerd.

Met TT Progress besloten we in te spelen op het gebrek aan professionele tafeltenniskampen door minstens één stagekamp te organiseren tijdens elke schoolvakantie.

Onze weekstages zijn voornamelijk gericht zijn op mensen die niet werken in de vakantie, meestal kinderen. We wilden echter ook een oplossing bieden voor de doelgroep die we op deze manier niet bereikten en introduceerden daarom onze "dagstages". Een intensieve (halve) trainingsdag, voornamelijk in het weekend of op feestdagen.